Wandlamp buiten

wandlamp buitenVoordat je een tuin gaat aanleggen maak je waarschijnlijk een plattegrond van je tuin. Je geeft hierin op aan hoe je de tuin graag wil inrichten. Het enige wat nu nog ontbreekt is de lampen. Het is verstandig om vooraf een lichtplan te maken en hierop je lampen aan te geven. Vooral als je kiest voor 220 volt lampen is dit slim om vooraf te doen. Er moet dan een grote kabel ingegraven worden en het is fijn als dit gedaan wordt voor de tuin netjes is aangelegd. Naast de lantaarns in de tuin is het ook fijn om een wandlamp buiten op te hangen. Bijvoorbeeld langs het huis, bij de voordeur of tegen het schuurtje aan. Er zijn verschillende opties en mogelijkheden om een wandlamp mee te nemen in je plattegrond. Het is alleen wel slim om dit vooraf in je lichtplan op te nemen. Vergeet hierbij vooral ook de donkere hoekjes in de tuin niet. Deze kan je vaak mooi laten oplichten met een wandlamp.

Ga je voor LED of Halogeen?

Als je een wandlamp gezien hebt voor tegen de muur dan kan je kiezen uit LED of Halogeen. LED is een duurzame oplossing om licht te genereren. De lamp erin gaat langer mee en je verbruikt minder stroom. Je hoeft hierbij ook niet bang te zijn voor blauwlicht. De lampen kunnen ook in warm geel licht besteld worden. Een alternatief is Halogeen een lamp die we tot nu toe vooral gewend waren. Alleen vergeleken met LED gaan ze gemiddeld 40.000 branduren minder lang mee en verbruiken ze veel meer stroom. Het enige voordeel is dat ze goedkoper zijn dan LED. Maar dit verschil verdien je binnen een paar jaar alweer terug omdat LED langer meegaat en minder stroom verbruikt.

Een wandlamp met sensor plaatsen

Ben je van plan om een wandlamp bij de voordeur te plaatsen? Dit is een slim idee als je het risico op een inbraak wil verkleinen. Als er iemand in de buurt van je voordeur komt gaat direct het licht aan. Er is nog een voordeel aan een sensor plaatsen. Bijvoorbeeld dat de lamp niet de hele nacht stroom verbruikt. Een lamp bij de voordeur is eigenlijk alleen nodig als er iemand het pad opkomt of bij de deur staat. Dankzij de sensor gaat de lamp alleen aan als het nodig is. Het kan dus slim zijn om hierop te letten als je een wandlamp voor de voordeur uitzoekt.

wandverlichting220 volt of 12 volt?

Je kan ook kiezen voor een bepaalt wattage als je een nieuwe wandlamp uitzoekt. Je kan kiezen tussen 220 volt of 12 volt. Voor een wandlamp is 220 volt helemaal niet handig. Er moet dan een dikke grondkabel ingegraven worden en aangesloten op het stroomnetwerk. Bij een lamp voor bij de voordeur is dit vrij lastig. Een alternatief is 12 volt. Deze heeft een klein kabeltje dat je via een transformator gewoon in het stopcontact kan doen. Bij de voordeur kan je eventueel een gat door de muur boren en de kabel bij het stopcontact aansluiten. Dit is net zo makkelijk en vooral eenvoudiger weg te werken, zodat de kabels niet in het zicht zijn. Een ander voordeel is dat 12 volt veel beter tegen vocht kan. Als er een keer een harde regenbui is zit je dus niet direct met kortsluiting.

Verschillende merken voor een wandlamp

De keuze uit wandlampen is gigantisch er zijn verschillende merken waar je uit kan kiezen. Eén van de meest unieke lampen voor bij de voordeur is Tuli tuinverlichting. Zij hebben wandlampen gemaakt met een kap. Hierdoor krijg je echt het outdoor living gevoel met je nieuwe tuinverlichting. Ontdek het aanbod zelf online via onze website!