Tuinverlichting zonne energie

tuinverlichting zonne energieJe hebt een prachtige tuin aangelegd en tuinverlichting aangesloten. Als je kiest voor klassieke tuinverlichting, dan krijg je te maken met grote dikke kabels. Deze moeten vrij ver de grond ingegraven worden om te voorkomen dat je met een schop de kabel raakt. Alleen nadat je complete tuin is aangelegd kom je tot de ontdekking dat er te weinig licht is. Een nieuwe kabel ingraven zie je niet zitten in een tuin die net mooi is aangelegd. Gelukkig is er een alternatief waarbij je geen kabel hoeft in te graven. Tuinverlichting zonne energie kan je altijd erbij planten. Bijvoorbeeld als je extra verlichting wil of als je iets wil uitlichten in de tuin. Je hebt geen kabels nodig omdat de lampen op zonne-energie werken.

Groot aanbod in buitenlampen op zonne energie

De afgelopen jaren is het aanbod van tuinverlichting op zonne-energie flink gegroeid. Steeds meer bedrijven weten zonne-energie effectief in te zetten om de tuin te verlichten. Voorheen gaven de lampen relatief weinig licht. Veel mensen zagen het nut er niet van in helemaal niet om de complete tuin te verlichten. Dit is gelukkig veranderd en een lamp op zonne-energie kan net zoveel licht geven als een lamp op stroom. Door de ontwikkeling is ook het aanbod flink toegenomen. Van moderne grondspots tot klassieke lantaarns echt alles is tegenwoordig verkrijgbaar op zonne-energie.

Bespaar flink wat geld op je stroomkosten

Ondanks dat je misschien een tijdschakelaar tussenzet kost het alsnog een hoop geld per jaar om de tuin te verlichten. Kosten die je kan besparen door de zon te gebruiken. De zon is tenslotte altijd aanwezig en kan de tuin mooi uitlichten. Dankzij het grote aanbod zit ook de lamp die je graag op gewone stroom wou hebben ertussen. De aanschaf van een lamp op zonne-energie is soms wel wat duurder, maar dit verdien je al snel terug dankzij de lagere stroomkosten op jaarbasis.

Van sfeerverlichting tot zichtbaarheid

sfeerlampen buitenTuinverlichting kan gebruikt worden om wat extra sfeer in de tuin aan te brengen of om alles extra zichtbaar te maken. Het doel van de verlichting maakt niets uit voor zonne-energie. In vrijwel iedere situatie kan je gebruik maken van deze lampen. Met sfeerverlichting bedoelen we eventueel het uitlichten van een boom of het verlichten van een pad. Door schemerlampjes of zelfs gekleurde lampjes neer te zetten krijgt je tuin al snel meer sfeer zonder dat je er aparte kabels voor hoeft in te graven. Je kan de lampen ook gebruiken om je tuin zichtbaar te maken. Een donkere tuin trekt gemakkelijk inbrekers aan ze kunnen zich verstoppen in het donker. Als je tuin mooi is uitgelicht is de kans kleiner dat ze via de tuin inbreken. Het zichtbaar maken van je tuin kan zelfs met zonne-energie.

Maak een lichtplan op basis van zonne-energie

Ondanks dat je er altijd een spot bij kan planten is het slim om vooraf een lichtplan te maken. Denk goed na over het soort verlichting dat je wil gebruiken. Waar ga je bijvoorbeeld de lantaarns neerzetten om alles te verlichten? Maar vooral waar wil je meer sfeer aanbrengen met grondspots of kleine spotjes? Door een lichtplan te maken krijg je een idee hoeveel lampen je nodig hebt. Je kan meteen een inschatting maken van de kosten voor nieuwe lampen. Kom je toch een lamp tekort? Dit is het voordeel van zonne-energie je kan er gewoon een lamp bijbestellen en in de grond planten. Je hoeft tenslotte niet opnieuw een kabel in te graven.

Kies online je tuinverlichting uit!

Op het internet is het aanbod in zonne-energie tuinverlichting een stuk groter dan bij de bouwmarkt. Je hebt zo veel meer te kiezen uit lantaarns en spots dan in de winkel. Kijk gerust welk soort tuinverlichting je wil bestellen en bekijk online het aanbod in online tuinverlichting shops.