Buitenverlichting stijl

Als je nieuwe buitenverlichting gaat uitkiezen krijg je te maken met verschillende stijlen. Voor jezelf mag je de keuze maken welke stijl het beste bij je tuin past. Een buitenverlichting stijl is heel persoonlijk. Terwijl de één wegloopt met RVS wil de ander liever kunststof of klassieke buitenverlichting. De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer verschillende lampen uitgebracht door o.a. Nederlandse topdesginers. Dit maakt de keuze nog lastiger, maar het voordeel is wel dat je altijd een lamp kan kopen in de stijl die je in gedachten had.

Klassieke buitenverlichting

buitenverlichting stijlJe bent misschien wel helemaal geen voorstander van een moderne tuin en moderne verlichting. Het is dan fijn om een alternatief te hebben. Klassieke tuinverlichting is bijvoorbeeld verkrijgbaar in Dickens stijl of Oud Hollands. Een oud Hollandse lantaarn in de tuin brengt natuurlijk een stukje romantiek. Ondanks dat het design klassiek is hoeft de techniek erachter niet klassiek te zijn. We zien bijvoorbeeld regelmatig een klassieke lantaarn op 12 volt met LED verlichting. Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat LED blauw licht gaat geven. Je kan net als bij een gewone lamp voor verschillende kleurtinten kiezen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor warm wit. Je krijgt zo de klassieke uitstraling zonder het moderne design. Dit is absoluut mogelijk met hedendaagse tuinverlichting.

RVS buitenlampen

RVS buitenlampen hebben meestal een moderne stijl. Ze zijn strak vormgegeven en gemaakt van roestvrij staal. Het voordeel van RVS is dat het een stuk steviger is dan de gemiddelde buitenlamp. Als je kiest voor kunststof dan kan een voetbal al zorgen voor een gebroken lamp. Met RVS heb je meer stevigheid en kan je lamp wel tegen een stootje. De lampen kunnen op een unieke manier afgewerkt worden. Bijvoorbeeld met geborsteld of glad staal. Of een lamp met een poedercoating waardoor hij bijvoorbeeld zwart wordt ondanks het RVS materiaal. De meeste RVS lampen zijn ook voorzien van LED verlichting en een 12 volt aansluiting. Je kan zo nog lang genieten van je nieuwe buitenlamp.

Koperen tuinverlichting

De industriële look is steeds meer in opkomst in Nederland. We zien het terug in ons eigen interieur, maar ook de tuin wordt meegepakt. De industriële look wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met prachtige hanglampen gemaakt van koper. Koper zou het normaal gesproken niet lang uithouden in de verschillende weersomstandigheden. Het materiaal zal uiteindelijk groen van kleur worden. Dit is natuurlijk niet het idee dat je er zelf bij had. Tuinverlichting van koper wordt daarom ook gemaakt van RVS. Vervolgens wordt met een speciale coating de koperen kleur aangebracht. Hierdoor heb je een prachtige koperen lamp zonder de groene aantasting.

Moderne buitenverlichting

In een strakke moderne tuin wordt er vaak voor moderne buitenverlichting gekozen. De lampen hebben een strakke vormgeving en worden bijvoorbeeld gemaakt uit RVS. Meestal zijn de lampen voorzien van LED verlichting. De lampen kunnen naast blauwlicht eventueel ook warm wit licht geven. Je hebt dan wel de strakke vormgeving alleen zonder het blauwe licht van LED. De keuze op het gebied van moderne buitenverlichting is enorm. Er is dus genoeg te kiezen als je gaat shoppen voor nieuwe buitenlampen.