LED Buitenverlichting

LED buitenverlichtingVerlichting in je tuin is belangrijker dan je zou denken. Je zorgt er niet alleen voor dat je tuin sfeer verlicht is, maar je voorkomt ook dat inbrekers sneller inbreken. Goede verlichting in je achtertuin maakt inbrekers namelijk sneller zichtbaar. Natuurlijk willen ze niet zichtbaar zijn voor bewoners en daarom kiezen ze graag voor tuinen met weinig verlichting. LED buitenverlichting kan al met een paar lampen zorgen voor een goede verlichting in de tuin. Naast lampen om je tuin zichtbaar te maken kan je kiezen voor sfeerverlichting. Er zijn helaas nog weinig mensen die weten dat je een tuin ook sfeervol kan verlichten met LED. De verlichting hoeft lang niet altijd kil of koud te zijn. Je leest hier meer informatie over je tuin verlichten met LED.

De voordelen van LED in je tuin

Steeds vaker kiezen woningeigenaren voor LED in de achtertuin. Eén van de redenen is dat de lampen een stuk voordeliger in stroomverbruik zijn dan de traditionele verlichting. Het verschil kan zelfs oplopen tot tientallen euro’s per jaar. Het nadeel is dat de lampen duurder in aanschaf zijn. Maar dit verschil verdien je zo terug dankzij het lagere stroomverbruik. Naast een laag stroomverbruik gaan de lampen veel langer mee dan traditionele halogeenverlichting. Je hoeft je lampen dus minder snel te vervangen. Tegenwoordig kunnen de lampen ook op een v12 verbinding aangesloten worden. 12 volt staat bekend als extra veilig en maakt minder snel kortsluiting. Het gevaar voor brand of stroomlekken is minder groot. Daarnaast hoef je geen zware kabels in te graven.

Verkrijgbaar in verschillende kleurtinten

De eerste lampen stonden vooral bekend om hun kille blauwe licht. Het was eigenlijk één van de eerste lampen die met deze techniek geproduceerd werd. Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren verder en is de techniek verbeterd. Het is nu mogelijk om de lampen in verschillende kleuren te bestellen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor warm licht. De lamp doet qua kleur niet meer onder dan de traditionele halogeen lamp. Alleen je bespaart er tot wel 50% mee op de energierekening. De kleur hoeft dus nooit meer een reden te zijn om niet te kiezen voor LED.

Eenvoudig zelf te installeren

tuinlampen installerenTraditionele tuinverlichting is vrij lastig te installeren. Voordat de tuin aangelegd wordt moeten er kabels de grond in en er moet een lichtplan gemaakt worden. Het gebeurt regelmatig dat hier een elektricien bij komt kijken. Gelukkig zijn de meeste lampen voor in de tuin op basis van 12 volt. Er wordt een dun kabeltje aangeleverd die je gewoon in de tuin kan verstoppen. Deze kan je naar een basisstation in de schuur brengen. In de schuur kan je de lampen vervolgens met een stekker in het stopcontact aansluiten. De installatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door er een tijdschakelaar tussen te zetten gaan de lampen ook nog eens aan op tijden die voor jouw uitkomen. Je kan zo in de avond automatisch de lampen laten branden.

Geen insecten meer rond de lampen

Niet veel mensen weten dat de lampen UV straling uitstralen. Als insecten ergens geen zin in hebben dan is het wel UV straling. De lampen zorgen er zo voor dat de insecten uit de buurt blijven. Dit is wel zo prettig als je in de zomermaanden nog even in de tuin wil zitten. Je kan zo zonder gebeten te worden door insecten buiten zitten. Je kan de lampen ook veiliger in de buurt van planten zetten. De lampen worden namelijk minder warm en zo ontstaat er geen brand door de warmte.

Groot assortiment met verschillende lampen

De laatste jaren is het assortiment met LED steeds groter geworden. Bijna iedereen kiest ervoor om de tuin van LED te voorzien. Er wordt bijna niet meer voor de traditionele verlichting gekozen. Dankzij een groot assortiment is er genoeg te kiezen. Van een paar stijlvolle wandlampen tot zelfs grondspots. De grondspots kunnen bijvoorbeeld een palmboom of plant uitlichten. Uiteraard zijn er ook staande lampen verkrijgbaar om je tuin volledig van verlichting te voorzien. Van traditionele designs tot moderne ontwerpen vrijwel alles is verkrijgbaar in deze stijl.

Sfeerverlichting voor in de tuin

sfeerverlichting tuinAls je eerlijk bent denk je niet meteen aan LED buitenverlichting als je denkt aan sfeer. Toch zijn er wel degelijk sfeerlampen verkrijgbaar. De verlichting is verkrijgbaar in unieke vormen en kan stukjes tuin sfeervol verlichten. Zo zijn er bijvoorbeeld de prachtige bollen die licht geven. Deze kan je dankzij de 12 volt aansluiting op ieder plekje neerzetten waar je extra sfeer wil. Als je op zoek bent naar sfeer dan kan je kiezen voor warm wit. De lampen geven een warme straal licht en zorgen voor het sfeertje wat nog ontbrak in de achtertuin. Naast bollen met licht kan je ook voor grondspots kiezen. Naast grondspots voor in perkjes kan je ze ook in de tegels plaatsen. Kortom er is genoeg te kiezen qua verlichting met LED.